Cuba Visa and Passport Requirements

Rejse til Cuba - Visum og andre obligatoriske dokumenter

Passagerer, der påbegynder og/eller afslutter deres krydstogt på Cuba
Passagerer, der påbegynder og/eller afslutter deres krydstogt på Cuba

Obligatoriske dokumenter:

  • Pas med mindst 6 måneders tilbageværende gyldighedstid
  • Turistvisum
  • Rejseforsikringsbevis på engelsk (skal være gyldigt for rejser til Cuba)


Pasindehavere får indrejsetilladelse til Cuba med et turistvisum (på spansk Tarjeta de Turismo), som er gyldigt i 30 dage, med start den dag gæsten ankommer til Cuba. Dette visum er kun gyldigt for et besøg, det vil sige en indrejse i og en udrejse af landet. Alle passagerer (voksne og børn, også spædbørn), som rejser med Cruise Only-pakke skal erhverve dette turistvisum for egen regning før rejsen, mens passagerer, der rejser med Fly & Cruise-pakke MSC Cruises’ regi har 1 turistvisum inkluderet i pakken.
 
Uanset rejsepakke, skal yderligere et turistvisum (Tarjeta de Turismo) anskaffes, når skibet vender tilbage til Havanna ved afslutningen af krydstogtet. Dette dokument kan købes ombord på skibet, og koster ca € 15,00 pr. passager.
 
For at undgå misforståelser: turistvisum (Tarjeta de Turismo) er ikke et selvhæftende visum, som skal klistres ind i passet, men et separat dokument, som skal fremvises i Airport Immigration sammen med passagerernes forsikringsdokumenter (på engelsk). Samtlige passagerer skal have deres turistvisum (Tarjeta de Turismo) tilgængeligt, når de checker ind i lufthavnen før afrejsen. Kan passageren ikke fremvise sit turistvisum, kan ombordstigning på flyet blive nægtet.


Alle passagerer skal have en rejseforsikring, som er gyldig i alle havne, skibet anløber under krydstogtet. Denne forsikring skal dække udgifter og hjemtransport, hvis passageren skulle komme ud for sygdom, skade eller i tilfælde af dødsfald. Hvis passageren omfattes af en statslig socialforsikring eller en privat sådan, skal et certifikat medbringes, hvor forsikringsdækningen fremgår på spansk (helst), alternativt engelsk.


Flyskat skal ikke længere betales i lufthavnen i Havanna eller anden lufthavn på Cuba, da den er inkluderet i rejsens pris.


Brugen af hæveautomater er ekstremt begrænset på Cuba, og kreditkort accepteres kun få steder.


I havnene på Jamaica, Caymanøerne og i Mexico er ingen lokale visa nødvendige, uanset passagerernes nationalitet – under forudsætning af, at besøger er på maksimalt 24 timer med ankomst og afrejse med samme skib.


Vigtig information til gæster som rejser fra Miami til Havana med MSC Armonia

 

Cubansk turistvisum som leveres ved ombordstigning, skal betales direkte ombord.


Følgende omkostninger debiteres på din faktura ombord på skibet:

 

US gæster*: 75,- USD

Øvrige statsborgere: 50 USD


*Gælder for dig som har dobbelt statsborgerskab eller amerikansk statsborgerskab

 

Turistvisum, rejeseforsikringsbevis på engelsk (skal være gyldigt for rejser til Cuba) og pas gyldigt mindst 6 måneder frem er obligatoriske dokumenter for dig som går ombord eller stiger af på Cuba.

 

Læs mere om People-to-People programmet nedenfor.

 

Vigtig information til dig, der skal rejse til Cuba 

Bemærk venligst, at passagerer af cubansk oprindelse, eller som er født på Cuba ikke har tilladelse til at stige ombord på krydstogtskibet. Samme eller lignende vilkår gælder for passagerer med cubansk pas, som også har officiel opholdstilladelse fra et andet land. Overtrædelse af disse regler kan også forvolde problemer med lokale myndigheder.


Amerikanske passagerer nægtes indrejse til Cuba, hvis de ikke, inden omborgstigningen, har en tilladelse fra OFAC (Office of Foreign Assets Control) til indrejse i Cuba. Passagerer anbefales på det kraftigste at henvende sig til den cubanske ambassade i hjemlandet før mere information om disse spørgsmål.

IMPORTANT INFORMATION

 CUBA EMBARKATION PORT
CUBA EMBARKATION PORT

Due to the late evening arrival of some incoming flights and the time taken to complete customs procedures, the delivery of some luggage to the ship may be delayed.

 

To ensure a comfortable start to your cruise, we invite you to carry all items you may need for the first night on board (nightclothes, toiletries, medicines, nappies, etc.) in your hand luggage. Please note that shower gel and shampoo are provided in all cabins.

 

Please also remember to correctly attach the luggage tags provided in your E-ticket to your luggage before reaching the airport.

PEOPLE-TO-PEOPLE PROGRAM

krydstogt til cuba fra usa
krydstogt til cuba fra usa

Et krydstogt til Cuba fra USA kræver at gæsterne accepterer loklae regler, specielt People-to-People programmet. Dette program kræver at man engagerer sig i aktiviteter designet til at fremme uddannelse og kontakt med de lokale. Dret bedste ved en rejse er at opdage den lokale kultur og skønne oplevelser og People-to-People er ikke blot en politisk manifestation, men en spændende måde at berige din rejse og opbygge evige minder fra dit krydstogt. MSC Cruises er glade for at give dig 2 gratis udflugter i Havanna for at digmulighed for at deltage i dette program. 


Når Du er ombord kan Du udbytte de gratis udflugter med andre People-to-People udflugter tilgængelige i Havanna. Hvis Du ønsker dette vil Shore Excursion’s desk give dig en 50 dollars credit* som kann bruges ved køb af en alternativ udflugt efter eget valg. Vær opmærksom på at Du når Du går ombord vil Du blive bedt om at aflevere en printet kopi af den formular som findes på den sidste side af dine rejsedokumenter, fuldt udfyldt og underskrevet (en formular for hver passager over 18 år). Dette er et krav fra myndighederne.                 


*USD 35 for børn.