MSC for UNICEF

MSC OG UNICEF

Sammen i kampen mod børns underernæring

Hungersnød rammer de yngste og mest sårbare på en nådesløs måde. Hvert år tager underernæring livet af over én million børn, og hæmmer den fysiske og mentale udviklingen hos mange flere. Og alligevel skal der så lidt til for at redde disse børn: kun tre små poser om dagen med såkaldt Ready-to-Use Therapeutic Food (RUTF), som Plumpy'nut® eller eeZeePaste Nut, distribueret gennem dette UNICEF-program.
MSC samarbejder med UNICEF på det vigtige projekt. Ved at give støtte til produktionen og transporten af RUTF-ernæringsprodukter bidrager vi til at sikre børns muligheder for en god opvækst.

Download brochuren om dette program

PROGRAMMET

Articles[0].Title

Unicefs hjælpeprogram for underernærede børn

Plumpy’Nut® er et terapeutisk færdigmadsprodukt (RUTF) godkendt af Verdenssundhedsorganisationen til behandling af alvorlig aktur underernæring på kun seks uger uden behov for hospitalsindlæggelse. UNICEF organiserer et støtteprogram for hele familien, som involverer opfølging af børnenes udvikling samt ernærings- og sundhedsrådgivning. De terapeutiske færdigmadsprodukter bliver, om muligt produceret med lokale afgrøder i det aktuelle land. Det giver en dobbelt stimuli til den lokale økonomi, og bidrager til handlekraft og håb i lokalsamfundet. MSC og UNICEF er gået sammen om at levere terapeutisk færdigmad i krise- og nødsituastioner over hele verden.

ORGANISASJON: UNICEF - FNs børnefond

LAND: Mindst udviklede lande og lande i krisesitutionerr. 

PROJEKT: Redde børns liv ved hjælp af terapeutiske færdigmadsprodukter som Plumpy'Nut®. Terapeutisk mad er komplette ernæringsløsninger, som brukes til at behandle alvorlig underernæring i tilfælde, hvor almindelig mad vil være utilstrækkeligt eller indebære risici. 

PRODUKTBESKRIVELSE: Jordnøddebaseret højernæringsprodukt, som kan spises direkte fra posen uden at skulle koges eller tilsættes vand, sådan at det kan gives til børn i alle situationer. 

ALDER: Fra bare 6 måneder og opefter. 

STRATEGI: Uddele terapeutisk færdigmad til børn, støtte deres familier med medicins opfølgning samt give rådgivning om ernæring og sundhed i lokalsamfundene. 

MÅL: € 2 000 000 i løbet af tre år.

HVAD DU KAN GØRE

Bygge håb i fællesskab

MSC er stolt af at større UNICEF i dette livreddende arbejde, og derfor inviterer vi også dig med ombord. Vi ved alle, at børnene er fremtiden og fortjener det bedste, og derfor rejser de yngste gratis hele året ombord på vores skibe.
HVAD DU KAN GØRE
Ved at donere kun €1 kan du bidrage til at redde børns liv og give dem håb for fremtiden.
HVIS DU ØNSKER AT HJÆLPE MERE
Der er ingen grænse for, hvor meget du kan donere, hvis du ønsker at give mere. En fuld behandling bestående af en seks ugers forsyning koster kun ca. € 42. Hver euro, du donerer, er nok til tre poser med terapeutisk færdigmad, som bidrager til at redde et barns liv.
Bygge håb i fællesskab

DET HAR VI OPNÅET SAMMEN

4 millioner og still counting...

På 6 år har vi, sammen med vores gæster, indsamlet 4 millioner euro over hele verden. 
 
Denne bedrift blev fejret ved en ceremoni på EXPO Milano i 2015, hvor vi foran indbudte gæster, hundredvis af børn og andre besøgende fra hele verden, afleverede en symbolsk check på 4 millioner euro til UNICEF.

ANDRE PROJEKTER

Articles[0].Title

Siden 2009 har vi tændt håb i børns liv

  • Over 3 millioner euro samlet ind til Unicef takket være MSCs gæster
  • Langsigtet støtte til 126 sårbare samfund
  • Styrkelse af børns uddannelse i favelaerne i Rio de Janeiro og Sao Paulo
  • Direkte engagement med finansierede projekter og besøg af MSC i lokalsamfundNOGLE ORD FRA VORES PARTNERE
I har givet os livsglæde og nu tro på vores drømme.” Adelina Gomes de Souza, samfundsleder Brâsilandia

Vores samarbejde med MSC indebar mere end en stærke støtte, det gav os tusindvis af hjælpere til børn over hele verden.” Silvio Manoug Kaloustian, UNICEF Brasil

I CAN BELIEVE

Den nye officielle sang

MSC Cruises og UNICEF er kommet med en ny sang, fremfør af et italiensk børnekort, kaldet “I Can Believe – MSC for UNICEF”, for at give en musikalsk dragt til bevidstgørelsesarbejdet ombord på MSCs skibe. Sangen bliver spillet under MSC for UNICEF-børneoptogene ombord på alle MSC Cruises' skibe, og er en del af bevidstgørelsesarbejdet ombord på MSC-flåden, en kampagne, som går under navnet UNICEF-dagen.