PLACE

Vores krydstogter giver folk mulighed for at besøge nogle af de smukkeste og mest spændende destinationer, som verden har at byde på – og det vil vi gerne fortsætte med. Vi ønsker at levere positive sociale og økonomiske resultater for de lokalsamfund, vi besøger. Vores investeringer i udviklingen af nye bæredygtige krydstogtterminaler skaber arbejdspladser og bringer nye besøgende til disse steder. Samarbejde med lokale myndigheder, samfundsgrupper og partnere, såsom Cruise Lines International Association (CLIA), for at dele information og integrere politikker og strategier hjælper med at støtte ansvarlig turismeforvaltning. Vi er også medlem af både den CEO-ledede Sustainability Committee og Sustainability Task Force i World Travel & Tourism Council (WTTC), der arbejder tæt sammen med rejsebranchens partnere for at udvikle og implementere bæredygtige løsninger til vores branche.

Økonomiske resultater: Terminaludvikling

Vi har investeret i oprettelsen af nye terminalfaciliteter i Durban, Miami og Barcelona. Disse gør det muligt for - eller vil gøre det muligt - for os at indsætte vores mest miljømæssigt avancerede fartøjer på disse steder. For at sikre, at vi bygger disse terminaler med miljøet i tankerne, er alle nye MSC Cruises' havneterminaler certificeret til LEED sølv eller højere. LEED – som står for Leadership in Energy and Environmental Design – er et udbredt globalt klassificeringssystem for grønne bygninger. Dens strenge scorebaserede systemer sikrer et højt effektivitetsniveau i både bygningsdesign og drift.

 

Miami: I marts 2022 tog vi første spadestik til vores nye krydstogtterminal i Miami, som, når den åbner i slutningen af 2023, bliver Nordamerikas største. De fleste skibe, der ligger ved kaj i den nye Miami-terminal, vil være i stand til at tilslutte sig det lokale elnet i overensstemmelse med PortMiamis planer om at muliggøre landstrømsforbindelse. Et omfattende miljømæssigt og socialt ledelsessystem er på plads til opførelse og efterfølgende drift af terminalen. Som minimum forventes terminalen at opfylde LEED Silver-klassificeringen, og et tredjepartsrevideret system vil sikre omfattende dataindsamling, rapportering og hændelsesanmeldelsespraksis.

 

Barcelona: Terminalen vil have landstrømsforbindelse og vil også være klar til LNG-bunkering. Dent er på vej til at opfylde LEED Gold-klassificeringen, og vi vil søge LEED Zero Energy og LEED Zero Water-certificering inden for 12 måneders drift. LEED Zero Energy kræver inkorporering af solpaneler og brug af vedvarende energi fra nettet samt et design med lavt energiforbrug. For at opnå LEED Zero-vand demonstrerer vi, at terminalen har et lavt vandbehov, genbruger regnvand og leder regnvand direkte til havet.

Økonomiske resultater: Terminaludvikling

Terminal development, Sustainability | MSC Cruises

Ansvarlig turisme

Ustyret turisme er en udfordring for mange af verdens mest populære rejsedestinationer, og vi er forpligtet til at spille vores rolle i at løse dette. Vi samarbejder med vores rejsearrangører og relevante lokale myndigheder for at finde måder at minimere trængsel på byens infrastruktur og trafik. Dette omfatter at finde nye steder at besøge, udvide interesseområdet ud over bycentre. Vi er fast besluttede på at være en positiv og engageret aktør i at drive ansvarlig og bæredygtig turisme.

 

Transport: Det første skridt i at tilbyde grønnere udflugter ture er at overveje, hvordan vi transporterer passagerer fra havne til interessante steder. Vi er forpligtet til at udvide vores udnyttelse af grøn landtransport over tid. I 2022 var vi i stand til at erstatte nogle fossilt drevne køretøjer med el- og hybridbusser i Danmark, Finland, Norge, Spanien og Sverige.

 

Protectours: Udflugter med et lavere kulstofaftryk vokser i popularitet, og i 2022 tilbød vi mere ansvarlige udflugter på land kaldet 'Protectours' på 57 destinationer. Disse ture, der først blev introduceret i 2020, omfatter vandreture, cykling, kano og kajakudflugter i land - alle lavemissionsaktiviteter. Vi sigter mod at have mindst én 'Protectour' på hver destination inden udgangen af 2024.

 

Støtte til rejsearrangører: Vores partnerskab fortsatte med Travelife, et uddannelses- og certificeringsinitiativ, der er specielt designet til at hjælpe turistvirksomheder, der ønsker at forstå deres ansvar og blive mere bæredygtige. Travelife giver vores rejsearrangører information og uddannelse, der giver dem mulighed for at træffe foranstaltninger for at reducere deres miljøpåvirkning.

 

Naturpositiv turisme: I 2022 støttede vi to naturturismefokuserede initiativer fra World Travel &; Tourism Council (WTTC). 'Towards Nature Positive Travel & Tourism' er en omfattende rapport, der skal fremhæve den vigtige rolle, som rejse- og turistbranchen skal spille for at reducere påvirkninger, der resulterer i tab af biodiversitet og støtter naturbevarelse. MSC Cruises blev fremhævet i denne rapport for flere naturpositive tiltag, herunder omdirigering af skibe væk fra kaskelothvalbestande i det østlige Middelhav. I forlængelse af dette og for at styrke rejse- og turistindustriens engagement på FN's biodiversitetskonference (COP 15) underskrev MSC Cruises WTTC Nature Positive Vision for Travel & Tourism for at hjælpe med at positionere rejse- og turistsektoren som en "naturens vogter" og for at demonstrere den vigtige rolle, sektoren kan spille i implementeringen af globale biodiversitetsmål.

Ansvarlig turisme

Responsible tourism, Sustainability | MSC Cruises

Støtte til lokalsamfund

MSC Foundation støtter lokalsamfund i nød gennem en række projekter og programmer, herunder langsigtede partnerskaber med Marevivo, UNICEF og Mercy Ships.

 

Nødhjælp: MSC Foundation er som altid lydhør over for nødsituationer og fortsætter med at konsolidere sin globale rolle med at hjælpe dem, der har mest brug for det, ved at donere varer, iværksætte fundraising-ordninger og samarbejde med MSC Group om at yde logistikstøtte. I løbet af 2022 støttede fonden otte nødhjælpsinitiativer i ni lande.

 

Uddannelse og engagement ombord: Fem af vores krydstogtskibe er nu værter for et dedikeret MSC Foundation Centre, der er designet til at informere og inspirere vores gæster om MSC Foundations mål, programmer og initiativer til at imødekomme de mest presserende globale behov.

 

Nye partnerskaber: MSC Foundation lancerede to nye strategiske partnerskaber i 2022. I november forpligtede MSC World Europa sig ved navneceremonien for MSC World Europa til at yde tilskud til et innovativt multiinteressentprogram for at bevare og genoprette Qatars kystmiljø. I december lancerede fonden ved navngivningsceremonien for MSC Seascape et partnerskab med Mayor's Fund for at støtte sårbare samfund i New York City. Fonden vil støtte to programmer: NYC Junior Ambassadors (NYCJA) og NYC Parks GreenThumb.

Støtte til lokalsamfund

Local community support, Sustainability | MSC Cruises

BÆREDYGTIGHEDSRAPPORTER

Vores bæredygtighedsprogram er organiseret omkring fire centrale søjler: Planet, People, Place og Procurement.

Se vores bæredygtighedsrapporter og find ud af, hvad vi gør for at opnå bæredygtige krydstogter.