PLACE

Samarbejde med lokale myndigheder, samfundsgrupper og partnere som Cruise Lines International Association (CLIA) med henblik på at dele oplysninger og integrere politikker og strategier er med til at understøtter ansvarlig turismeforvaltning.

 

Sammen fremmer vi ansvarlige rejser og skaber større sociale og økonomiske resultater for lokalsamfundene.

Økonomisk indvirkning

Vi fortsætter med at investere millioner af euro i nye bæredygtige terminalfaciliteter, og arbejdet er skredet frem på flere af disse:

 

  • Durban Cruise Terminal i Sydafrika blev taget i brug i december 2021
  • Byggeriet af den nye MSC Cruises-terminal i Miami begyndte i sommeren 2021
  • En ny MSC Cruises-terminal i Barcelona forventes at blive taget i brug i 2024.

 

Alle vores nye krydstogtterminaler vil opfylde LEED-kravet (Leadership in Energy and Environmental Design) i sølv.

Vi har til formål at være en drivkraft for det gode i de samfund, vi besøger. Vi stimulerer den lokale økonomi ved at indkøbe mad og drikkevarer til vores skibe. Vores gæster bidrager også, når de køber udflugter, måltider eller souvenirs hos lokale leverandører.


På populære rejsemål arbejder vi typisk med rejseudbydere, der ansætter lokale medarbejdere, og vi støtter dem, mens de opbygger deres forretning. Dette er med til at skabe arbejdspladser og engagere sig i lokalsamfundet for at skabe fælles værdi.
 
Når vi udvikler vores private ø-destinationer, herunder Ocean Cay MSC Marine Reserve, Portuguese Island og Pomene, foretrækker vi altid at ansætte lokalt personale til at opbygge og vedligeholde aktiviteterne på land.
 
Vi fortsætter med at samarbejde med CLIA (Cruise Lines International Association) for at støtte de bæredygtige turistmål på de destinationer, vi besøger, med henblik på at fremme bæredygtig turisme.

Økonomisk indvirkning

Economic impact

Ansvarlige udflugter: MSC Protectours

Vores team for udflugter på land har arbejdet sammen med rejsearrangører for at finde udflugter, der bygger på stærke bæredygtighedsprincipper. Kendt som ‘Protectours’, Disse udflugter er specielt designet til at uddanne vores gæster og fremme ansvarlig turisme og ansvarlig rejseaktivitet. Mange af disse ture omfatter transport med lav belastning, herunder gå-, cykel- eller kajakture, og mange af disse ture yder et direkte bidrag til miljøet ved at støtte arter eller beskyttelse af levesteder, som vores "Save a Turtle Tour"-oplevelse i Cozumel.

 

Vi har indgået et samarbejde med Travelife om at levere uddannelse og kapacitetsopbygning til alle de rejsearrangører, vi arbejder med. Travelife er et initiativ for turismevirksomheder, der er engageret i at opnå bæredygtighed: dets specialiserede indikatorer, der er baseret på Global Sustainable Tourism Council's Industry Standard-kriterier, fokuserer på forsyningskædens indvirkning og rejsearrangørernes ansvar.

 

Udviklingen af tilgængelige ture er også fortsat en prioritet med det formål at sikre, at vi tilbyder gæster med begrænset mobilitet en række muligheder på de enkelte destinationer. Alle vores "Easy & Accessible"-ture har til formål at fjerne forhindringer og sikre en problemfri adgang til alle de besøgte højdepunkter.

 

Det er vores mål, at alle rejsearrangører, som MSC Cruises benytter på vores hyppige destinationer, skal være certificeret i henhold til et GSTC-certificeringsprogram eller være involveret i processen.

Ansvarlige udflugter: MSC Protectours

MSC Protectours - sustainable excursions | MSC Cruises

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Vi forvandlede MSC Ocean Cay Marine Reserve  fra et forladt industrianlæg til en uberørt destination, hvilket skaber en fjern, naturlig øde ø-oplevelse for vores krydstogtgæster. På trods af udfordringerne blev fordelene ved vores miljøvenlige udvikling tydelige, da biodiversiteten steg både i vandet, på land og i luften.

Takket være vores indsats er der sket en stigning i fuglelivet og en tilbagevenden af mange fuglearter, herunder ynglepar, samt en stigning i de trækkende bestande. Vandfugle, herunder fiskehejre, fiskehejre og østerssommerfugle, ses nu hyppigt, og der er også blevet observeret rovfugle, herunder fiskeørn og tårnfalke, i enkelte tilfælde. 

Vores indsats for at fjerne store mængder metalskrot fra vandet omkring øen har resulteret i dramatiske forbedringer i den lokale økologi, og det marine liv er blevet mere mangfoldigt. Nu er det almindeligt at se havskildpadder.

Gennem MSC Foundation og Super Coral-programmet samarbejder vi med førende koral- og marine eksperter om at forske i, udvikle, teste og forfine metoder til at vende nedgangen i koralrev i det 64 kvadratkilometer store havmiljø omkring Ocean Cay. Koralrevene understøtter den største biologiske mangfoldighed af alle økosystemer på Bahamas og er hjemsted for økologisk, økonomisk og kritisk truede arter. Målet er derfor at genopbygge revene ved at være pioner i udviklingen af koraller, der er mere modstandsdygtige over for miljøtrusler som havforurening og opvarmning af havet.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

BÆREDYGTIGHEDSRAPPORTER

Vores bæredygtighedsprogram er organiseret omkring fire centrale søjler: Planet, People, Place og Procurement.

Se vores bæredygtighedsrapporter og find ud af, hvad vi gør for at opnå bæredygtige krydstogter.